Het stille wold

Bakkerij schreuder

Het stille wold

Een geheim om van de smullen!

Opa Schreuder zal een jaar of 18 zijn geweest. Beresterk en het hart op de goede plek. Tijdens een van zijn tochten op zijn broodfiets besloot hij op een dag een nieuwe route te nemen. Dwars door het Stille Wold. Zelf zegt hij er niet veel over, maar we moeten niet uitsluiten dat Opa Schreuder het zag als een verplichting aan zijn dorpsgenoten. Het Stille Wold was in die dagen namelijk het domein van beurzensnijders en ander rapalje. Toen hij pas laat in de avond terugkeerde schijnt Opa Schreuder de bakkerij in gerend te zijn om daar pas vele uren later uit te komen met een brood, zo lekker, zo vol van smaak, zo luchtig. Zoiets hadden ze nog nooit gegeten. Wat Opa Schreuder inspireerde weten we niet, maar het feit dat de Veluwe al snel bekend stond als vredig en veilig doet vermoeden dat hij het geteisem verjaagd had. Waarschijnlijk naar Friesland. En dat vierde hij op zijn geheel eigen manier: met een brood voor kampioenen.

De broden van Opa Schreuder.

De broden van Opa Schreuder herkent u aan hun ambachtelijke, overheerlijke en pure smaak. De smaak van de Veluwe. Dat wist u al. Maar wist u ook dat er achter ieder brood een verhaal zit? Een verhaal dat een licht werpt op het leven op de Veluwe van weleer. En vooral op het leven van Opa Schreuder. Een gedreven ambachtsman die zijn inspiratie haalde uit het dagelijkse én uit het niet alledaagse leven op de Veluwe. Leest u de verhalen en laat u mee terug nemen naar de jonge jaren van Opa Schreuder op de Veluwe. 

CONTACT

Vragen? Neem gerust contact op.

Vul uw gegevens hieronder in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.

De gegevens worden niet opgeslagen op deze website maar uitsluitend gebruikt om contact op te nemen.