Brood voor winnaars.
Opa Schreuder herinnert het zich nog goed, die laatste wedstrijd Schaaprennen op de Kleine Hul. Toen Egbert Kok het opnam tegen Zeger van Asselt. Nu moet u weten dat het traditionele en inmiddels bijna vergeten Veluwse Schaaprennen pas een winnaar kent wanneer de ander opgeeft. Twintig dagen en nachten zag men hun, rennend met een ooi over de schouders. Heuvel op, heuvel af. Opa Schreuder bakte voor beide rivalen speciale broden. Die voedzaam en toch lichtverteerbaar waren. Er moest immers nog wel gerend worden! De wedstrijd kende geen winnaar. Na drie weken gingen Zeger en Egbert hand in hand over de finish. Een gebaar van wederzijds respect dat lang verbonden bleef met de Kleine Hul. Totdat het in 1956 schaamteloos werd gekopieerd tijdens een schaatswedstrijdje in Friesland. Dat gebaar, ach, laat ze dat maar houden naar in het noorden. Het brood, dat houden wij!
De broden van Opa Schreuder.
De broden van Opa Schreuder herkent u aan hun ambachtelijke, overheerlijke en pure smaak. De smaak van de Veluwe. Dat wist u al. Maar wist u ook dat er achter ieder brood een verhaal zit? Een verhaal dat een licht werpt op het leven op de Veluwe van weleer. En vooral op het leven van Opa Schreuder. Een gedreven ambachtsman die zijn inspiratie haalde uit het dagelijkse én uit het niet alledaagse leven op de Veluwe. Leest u de verhalen en laat u mee terug nemen naar de jonge jaren van Opa Schreuder op de Veluwe.