Lekker voor op tafel bij een gezellige borrelavond!
Ingrediënten:
- 2 avocado’s
- 1 teentje knoflook
- 1 klein sjalotje
- 1 tomaat
- 1 limoen
- ½ rode peper
- ½ witbrood zonder korsten
- 1 zakje Mexicaanse kruidenmix
Bereidingswijze:
- Snijd voor de guacemole de avocado’s doormidden. Haal de twee helften met een licht draaiende beweging van elkaar, verwijder de pit en haal met een lepel het vruchtvlees eruit.
- Snijd de knoflook, het sjalotje en de tomaat in kleine stukjes.
- Pers de limoen uit en snijd de rode peper zonder zaadjes fijn.
- Doe alle ingrediënten in een maatbeker, voeg het sap van de limoen toe en prak met de vork tot een grove dip.
- Proef en voeg peper en zout naar smaak toe.
- Voeg, als je dat lekker vindt, wat gesneden koriander toe.
- Verwijder voor de broodchips de korstjes van het brood en snijd het brood in driehoeken.
- Frituur de stukjes witbrood mooi goudbruin en laat deze ‘chips’ even uitlekken op keukenpapier. Breng op smaak met Mexicaanse kruiden.